St Monans

Project Background

The clients inherited a visually very uninspiring sloping garden with a mass of grey concrete slabs, gravel and an unused child’s play shed. They required outside storage, an appealing place to sit, a way of moving from the top down to the bottom of the garden, better access from the parking area and being keen gardeners some planted flower beds. In addition, an old stone wall which marked the boundary of the garden required repair and had, in the past, been badly and unsympathetically restored.

Landscaping Notes

The whole garden was cleared, some of the gravel was re-used in another garden and the child’s play shed was converted into a hen house for another client! A series of interlocking sandstone circles were built which gave the rectangular garden more interest, acted as steps for the level changes in the garden with the upper patio area forming a large seating and outside dining area. New steps were created with the same stone as the patios for access to the parking area (not shown in photos). A bespoke outside building was constructed partially using the same stone as the existing wall with a slate roof to make the building blend in with surrounding properties. The old boundary wall had all the cement-based mortar removed and was re-pointed with a lime based mortar commensurate with the age of the wall.

Testimonial

“Lee, first of all, may we say thank you for making such a wonderful job of the garden layout. When we arrived on Sunday afternoon to see everything completely finished we were quite overwhelmed. We love the care and attention to detail.”

If you have any questions or would like to have an informal chat about landscaping your garden then I’d be delighted to hear from you.

Call me today on 07872 923073

Thank you

Lee Atkinson

View Desktop
View Mobile